فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
برگزاری نشست دورهمی کتاب «پنجره های تشنه» در کتابخانه مرکزی شهرستان قدس
برگزاری نشست دورهمی کتاب «پنجره های تشنه» در کتابخانه مرکزی شهرستان قدس
برگزاری نشست دورهمی کتاب «پنجره های تشنه» در کتابخانه مرکزی شهرستان قدس
نشست دورهمی کتاب «پنجره های تشنه» با حضور حجت الاسلام و المسلمین رضا جوکار، امام جمعه شهرستان قدس و مهدی قزلی، نویسنده کتاب در کتابخانه مرکزی شهرستان قدس برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان تهران؛ به همت اداره کتابخانه های عمومی شهرستان قدس، کتابخانه مرکزی، سازمان فرهنگی ورزشی اجتماعی شهرداری و قرارگاه فرهنگی دفتر امام جمعه شهرستان قدس، نشست دورهمی کتاب ”پنجره های تشنه” با حضور حجت الاسلام و المسلمین رضا جوکار، امام جمعه شهرستان قدس، اعضای شورای اسلامی، مهدی قزلی، نویسنده کتاب، سیده فهیمه اطهری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی و سایر مسئولان شهرستانی و جمعی از علاقمندان و اعضای کتابخانه های عمومی در کتابخانه مرکزی برگزار شد.
درباره نویسنده
مهدی قزلی، روزنامه نگار و نویسنده ای که روایتگری و گزارش اتفاقات اجتماعی در آثارش دیده می شود از ماجرای سفر ۲۰ روزه انتقال ضریح امام حسین علیه السلام از قم به کربلا در سال ۹۱ در کتاب ” پنجره های تشنه” می نویسد.
قزلی از سال ۸۸ در جلسات مختلف مقام معظم رهبری(مدظله العالی) حضور داشته و برای نوشتن بهتر بهره می برده است. این کتاب باعث شد دیدارهای عمومی که با رهبری داشت، ویژه شود و در یکی از روزهای ماه رمضان رهبری سوالاتی از این کتاب می کنند که نویسنده متوجه می شود که رهبر انقلاب کتاب را با جزئیات خوانده است و نه تنها ایشان بلکه خانواده ایشان نیز آن را مطالعه کرده اند.
قزلی می گوید موضوع کتاب بنده را انتخاب کرد و انتخاب موضوع با بنده نبوده است. این سفر به صورت ممتد ادامه داشت تا به قرار خود در کربلا برسیم.
درباره کتاب ”پنجره های تشنه” لحظات شیرین و خواندنی از احساس مردم هنگام انتقال ضریح امام حسین علیه السلام از قم به کربلا را در قالب واژگان روایت می کند و اتفاقات پیش آمده در مسیر کاروان و روبه رو شدن مردم با ضریح و خادمان حضرت را می توان در میان طوفان احساسات و ارادت مردم به سید الشهدا علیه السلام مشاهده کرد.
دورهمی کتاب
حجت الاسلام والمسلمین جوکار امام جمعه شهرستان قدس با حضور در این نشست اظهار داشت: اصل واقعه کربلا به واسطه قلم های ارشمندی است که تاریخ آن را روایت کرده اند. با خواست خداوند است که کسی نور الهی می گیرد و در مسیر الهی قدم برمی دارد.
وی افزود: انسان مؤمن دارای سه خصلت است و اولین خصلت توفیق الهی است و نویسنده نیز توفیق روایتگری حرکت ضریح امام حسین علیه السلام را داشته و خصلت دوم این است که کارهای انسان مؤمن باید رنگ و بوی الهی داشته باشد و هیچ رنگی بالاتر از رنگ الهی نیست و سومین خصلت مسیر الهی است و امام حسین علیه السلام که تمام هستی خود را در مسیر الهی داده اند، نورانی ترین مسیر هدایت را باز کرده اند.
امام جمعه شهرستان قدس بیان داشت: کتاب و کتاب خوانی از دغدغه های رهبر معظم انقلاب اسلامی است و توصیه بسیاری به این امر دارند و ما باید انس با کتاب را به صورت رفتاری به جامعه، فرزندان و نسل های بعد انتقال دهیم.
در نشست دورهمی کتاب یکی از خوانندگان در ارتباط با ذکر جزئیات در کتاب سوال کرد و نویسنده در پاسخ بیان داشت: گزارش فراوان بر اخباری کردن موضوع دلالت دارد که نمونه ای از آن مانند ”استقبال پرشور مردم” است که افراد مختلفی در کنار آن ذکر می شوند که جذابیتی به موضوع می دهد. بسیاری از اتفاقات از دید و گوش انسان دور است و بعضی موضوعات به دلیل زیاد بودن اتفاقات در مسیر، تکرار شده و سعی شده جزئیات مختلف ذکر شود.
یکی دیگر از خوانندگان جوان علت انتخاب عنوان کتاب را جویا شد و قزلی پاسخ داد: عنوان موقت کتاب صدف بود به این دلیل که صدف مروارید را در خود حفظ می کند اما صدف فقط ضریح را در خود نگه می داشت و اتفاقات را دربر نمی گرفت برای همین عنوان کتاب تغییر کرد و نام پنجره های تشنه توسط آقای سرهنگی به جهت دربرگیری مسائل مختلف انتخاب شد.
خواننده دیگر به حضور خود در حرم مطهر امام خمینی(ره) زمانی که ضریح به آن جا برده شده بود، اشاره کرد و از اینکه نویسنده برای روایت این سفر انتخاب شده است، درباره ذهنیت نویسنده در نوشتن مطالب سوال داشت که نویسنده گفت: نسبت به ضریح احساس خاصی داشتم و مسئله ای مطرح بود که نمی شود آن را در نظر نگرفت. با افراد مختلف از جمله علما و فقها روبرو شدیم و ماجراهای گوناگونی در کتاب به صورت جزئی آمده و حتی نیت های افراد و ارزش وسایلی مانند چوب و پارچه در آماده سازی ضریح نیز مقدس است. حدود سه هفته با ضریح زندگی کردم و وقتی در کربلا ضریح را می بینم حالم دگرگون می شود.
خواننده دیگر به سرور و صمیمیت کاروان در مسیر اشاره کرد و قزلی در این باره افزود: جمع صمیمی و زلالی در کاروان همراهی می کردند و حال همراهان لطافت و پاکی با خود داشت که صیقل خاصی به روح مردم می داد. حتی در این مسیر پیروان ادیان مختلف و پوشش خاصی حضور داشتند و هر یک به نوعی ابراز ارادت می کردند.
خواننده نوجوان دیگری با اشاره به روزنوشت های کتاب گفت: در سفرنامه خوانی هدف سرگرمی و آگاه شدن است اما در این کتاب با موضوعات معنوی و دینی آشنا شدیم و از حضرت امام حسین علیه السلام درس های بسیاری آموختیم. در نگاه دینی به این کتاب، اطلاعات و جهان بینی به مخاطب داده می شود و جاداشت نویسنده از زندگی افراد را در بطن روایت ها بیشتر می کرد، با زاویه دید بیشتر می دید و روایت را می شکافت و به پله های دیگر گام برمی داشت.
نویسنده در پاسخ گفت: موضوع جامعه شناسی در اولویت این کتاب نبوده است و این کتاب بهانه خوبی برای نگاه جامعه شناسانه است. امکان عمق اتفاقات برای راوی و نویسنده نبود و تلاش بر عنوان اتفاقات و ماجراهای پیش آمده در مسیر کاروان بوده است که ممکن است در نگاه مخاطبین، بیان جزئیات بیشتر مورد توجه باشد.
روایت های کتاب “پنجره های تشنه” به طوری تاثیرگذار بوده است که هر یک از خوانندگان به نوعی با آن ارتباط می گیرند.
مریم حبیبان یکی از نوجوانان علاقه مند به کتاب، شعری درباره این کتاب سروده است که در پایان می خوانیم:
قزلی این بار حسینی شد / سفرنامه نوشت و کربلایی شد
قزلی نوشت از چاله و چوله ها / از مردم و زائر تا حاجت به دعا
مردمی که هی گویند آقاجان / حسین جان دستی به آنها برسان
از فدا کردن پول و طلا / که نداشت ارزشی برای هر گدا
ضریح جان دستم به پنجره هایت / پنجره قلم به دسته فرشچیانت
عکس هایی که کرد عشق مردم را نشان / عشق زائران مردمی تا مسئولان
پنجره هایی که شده اند تشنه / چون یاران حسین به آب اند تشنه
اینک چون سفرنامه رسد به پایان / دل من چون حسین داد جان